Skip to content Skip to footer

Christendom onderwijzen aan kinderen: Is het een goed idee?

Geloof je in God? Bestaat God? Nee, het is niet onze bedoeling een debat op gang te brengen. Maar dit zijn heel gewone vragen die uw kinderen u af en toe kunnen stellen. Welnu, kinderen leren over godsdienst en christendom kan een heel moeilijke taak zijn. Ze stellen eenvoudige vragen vanuit hun onschuldige hart, maar het wordt erg moeilijk voor ons om hun nieuwsgierigheid weg te nemen.  Dus hoe leer je hen over het christendom en al zijn waarden? Nou, om je daarbij te helpen gaan we het hebben over enkele manieren waarop je je kleintjes kunt leren over het christendom en zijn waarden.

 

Om antwoorden op hun vragen te vinden, moeten we misschien diep graven. Veel ouders zoeken dus naar een christelijk boek voor kleuters. Ze willen dat hun kinderen zich vanaf het begin bewust zijn van het christendom. Wij geloven ook dat het heel belangrijk is om de kinderen christelijk te onderwijzen. Het helpt hen te groeien met de juiste gedachten en overtuigingen. Het helpt ook de persoonlijkheid van kinderen op te bouwen in de latere fase van hun leven. Je kunt je echter afvragen of kinderen in zo’n vroeg stadium van hun leven de overtuigingen van het christendom echt zullen begrijpen. Als hun nieuwsgierige geest bevredigende antwoorden krijgt, zullen ze het zeker begrijpen en in het christendom gaan geloven.

 

Een christelijk kinderboek kan hierbij een grote rol spelen. Het verhalenboek moet in een voor kinderen begrijpelijke taal geschreven zijn. Dit zal hen helpen om alles over het christendom te weten te komen. Onze christelijke kinderboeken zijn voornamelijk geschreven voor kinderen, maar ook volwassenen kunnen ervan leren.

 

Het Goede Nieuws is een prachtig boek met 48 pagina’s vol prachtige illustraties. Afwisseling tussen verhalen, praktische opdrachten, overdenkingen en heldere boodschappen om samen met jouw kind door te nemen. Zowel volwassenen als kinderen worden aangezet tot nadenken over verschillende onderwerpen met als doel de band met God versterken.

 

U kunt dit christelijke leesboek ook aan uw kinderen cadeau doen. Het boek is verkrijgbaar voor een betaalbare prijs. Dus waarom nog langer wachten? Bevestig nu uw bestelling en ontvang Het Goede Nieuws.

Leave a comment